Overslaan en naar de inhoud gaan

Senior contractmanager

Vacature 11 dec 2020

Ben jij een ervaren contractmanager met hart voor de overheid?

Solliciteer direct

Ben jij een ervaren contractmanager? Heb je hart voor de overheid? Voel jij je als een vis in het water in een dynamische projectenorganisatie, die kwaliteit en snelheid van handelen als belangrijke assets heeft? Draag je graag bij aan de professionalisering van contractmanagement binnen een organisatie? Dan komen wij graag met jou in contact.

Hoe ziet je werk eruit?

Als senior contractmanager binnen ICTU manage je een aantal van de strategische en organisatiebrede overeenkomsten van ICTU, zoals de inhuurovereenkomst met drie brokers die de ‘levensader’ van ICTU is en de overeenkomst voor IT-auditdiensten. Je bent extern contactpersoon en intern coördinator voor mantelovereenkomsten die zijn afgesloten door het Rijk. Denk bijvoorbeeld aan de overeenkomst voor het leveren van standaardsoftware. Kortom, je bent een stevige gesprekspartner voor leveranciers en een prettige en kundige samenwerkingspartner voor interne collega’s.

Daarnaast schep je de randvoorwaarden waaronder de decentrale contractmanagers (projectleiders, projectsecretarissen, managers) hun contracten zo optimaal mogelijk kunnen managen. Daarvoor ontwikkel je standaard formats en rapportages, richt je het contractmanagementsysteem (verder) in, zie je toe op het juiste gebruik van het contractmanagementsysteem, ben je een sparringpartner bij vragen, etc.

Je bent onderdeel van het Inkoopteam, waar ook de juristen bij aansluiten. Je werkt intensief samen met jouw collega’s en bent graag bereid om hen in voorkomende gevallen de helpende hand te bieden. Andersom geldt dat natuurlijk ook.

Wat maakt werken bij ICTU leuk?

ICTU kent een prettige informele werksfeer en heeft korte lijnen naar het management, waarbij je veel contacten hebt door de organisatie heen.
ICTU zet voor haar opdrachten zowel interne als externe deskundigheid in. Het managen van de raamovereenkomst voor inhuur van externe resources vormt een cruciale schakel in het werkproces van ICTU. Dat betekent in jouw werk contact met een grote diversiteit aan collega’s, vaak zeer ervaren specialisten binnen hun vakgebied.

ICTU is een relatief kleine organisatie. Je kunt participeren in diverse verbeterprocessen, waar jouw ervaring en affiniteit het best tot zijn recht komt. Je krijgt de ruimte je te ontwikkelen. ICTU hanteert een agile aanpak bij projecten en interne verbeterprocessen.

Onze organisatie

Onze missie: ICTU werkt aan een betere digitale overheid. Als onafhankelijke advies- en projectenorganisatie helpen wij overheden bij het verbeteren van hun dienstverlening met ICT en maken wij het werk van overheden makkelijker, efficiënter en beter. ICTU is van en voor de overheid. En werkt sámen met de overheid vóór Nederland. Dat maakt werken bij ICTU leuk, boeiend én relevant.

De uitbraak van het coronavirus heeft er ook bij ICTU voor gezorgd dat het werken voor ICTU er opeens heel anders uit ziet. Sinds half maart 2020 werken we bijna allemaal thuis. Op het kantoor - waar het normaliter bruist van hectiek en levendigheid - is het nu stil. Het online samenwerken gaat goed, mede dankzij de flexibiliteit en creativiteit van de ICTU-collega’s en de geboden faciliteiten. We organiseren veel digitaal, zoals de maandelijkse ICTU Update (interne bijeenkomst), er is een online koffiecorner en je kunt online in beweging blijven met oefeningen van onze stoelmasseur. Daarnaast delen collega’s online muziek-playlists en organiseren teams onderling online borrels of spelletjesmiddagen. Maar we zijn het er met z’n allen ook wel over eens dat we het onderlinge ‘live’ contact en de ontmoetingen bij de koffieautomaat missen!

Wat heb je nodig voor deze functie?

  • Je hebt een HBO+ werk- en denkniveau, met bij voorkeur een bedrijfskundige of juridische opleiding;
  • Je beschikt bij voorkeur over een relevante contractmanagementopleiding, bijvoorbeeld Conducto post HBO praktisch contractmanagement of NEVI-opleiding Contract- en Leveranciersmanagement;
  • Je hebt minimaal vier jaar aantoonbare werkervaring in een soortgelijke functie en wordt (h)erkend als een senior in je vakgebied;
  • Je hebt ervaring met het participeren in of het uitvoeren van overheidsaanbestedingen;
  • Je hebt ervaring met het managen van dienstverleningscontracten, ervaring met het managen van inhuurcontracten is een pré.

Je beschikt over de volgende competenties: organisatiesensitiviteit, initiatief, analyseren, overtuigingskracht, netwerken, omgevingsbewustzijn, plannen en organiseren, creativiteit, samenwerken.

Afdeling

Je maakt deel uit van de afdeling Inkoop, het centrale expertisecentrum binnen ICTU op het gebied van inkoop en inzet van externen, producten en overige diensten. Binnen ICTU wordt decentraal ingekocht. De afdeling Inkoop adviseert, begeleidt en richt zich op het verkrijgen van het gewenste product/dienst met de juiste specificaties, op tijd en tegen de beste prijs-kwaliteitverhouding en het managen van de leveranciersrelaties en -prestaties vanuit die gedachte.

Het inkoopteam zelf bestaat uit een mix van interne en externe medewerkers dat zich verbonden voelt in het uitoefenen van het inkoop- en contractmanagementvak, hart heeft voor de organisatie en de overheid en staat voor een goede werksfeer. De bedrijfsjuristen maken deel uit van het team.

De afdeling Inkoop maakt onderdeel uit van de directie Bedrijfsvoering, waar ook de volgende disciplines zijn ondergebracht: management- en projectondersteuning, financiën & control, informatietechnologie, servicedesk, facilitaire zaken, huisvesting, human relations en juridische zaken.

Wat bieden we jou?

Een unieke plek binnen de overheid, met grote maatschappelijke relevantie. Een inhoudelijk interessante uitdaging om in een complexe, bestuurlijke omgeving, met unieke projecten en vraagstukken te werken.
Een functie van 32 uur per week in een organisatie met enthousiaste en innovatieve medewerkers, waar de betrokkenheid hoog is. Een fulltime invulling (36 uur) is bespreekbaar.

Je krijgt een arbeidsovereenkomst voor de periode van één jaar met uitzicht op een vast dienstverband. Detachering binnen de overheid behoort ook tot de mogelijkheden.

Verder bieden we je een salaris op niveau van schaal 11/12 van de CAO Rijk, afhankelijk van de kennis en ervaring die je meeneemt (min. € 3.279 en max. € 5.711 bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek).

Daarnaast kun je rekenen op 16,37% van je salaris aan individuele keuzemogelijkheden in het arbeidsvoorwaardenpakket (IKB), een goede ABP pensioenregeling, een ruim eigen opleidingsbudget,  faciliteiten voor mobiel en digitaal werken. En voor als we weer naar kantoor gaan:  een OV-abonnement voor woon-werkverkeer of een fietsvergoeding, stoelmassages op het werk en een goedgevulde fruitmand.

Informatie en sollicitatie

Heb je inhoudelijke vragen over de functie? Neem dan contact op met Monique Bergmans, hoofd HR & Inkoop, telefoonnummer 06-18307890 of e-mail monique.bergmans@ictu.nl. Heb je vragen over de procedure, dan kun je terecht bij onze HR Adviseur Eva Andriessen: 06-11708058 of e-mail eva.andriessen@ictu.nl.

De sollicitatieprocedure bestaat uit twee rondes en aanvullend een arbeidsvoorwaardengesprek. In de eerste ronde selecteert de Selectie Advies Commissie (SAC) op basis van briefselectie. De SAC voert met maximaal drie kandidaten een gesprek. De SAC laat de twee meest geschikte kandidaten voor een vervolggesprek door gaan naar de Benoemings Advies Commissie (BAC). De BAC brengt een advies uit aan het hoofd HR & Inkoop die uiteindelijk een besluit neemt. Daarna volgt een arbeidsvoorwaardengesprek. Beoogde startdatum van de functie is zo spoedig mogelijk na afronding van deze procedure.

Een verklaring omtrent goed gedrag (VOG) is vereist en een referentiecheck kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

Graag ontvangen we jouw cv en motivatie uiterlijk tot en met 12 februari 2021. Gesprekken zullen zo spoedig mogelijk daarna worden ingepland. In overleg zullen de gesprekken of via een videocall of op gepaste afstand plaatsvinden op kantoor.

De werving doen we geheel zelf. Acquisitie stellen we dan ook niet op prijs.

Meer weten?