Overslaan en naar de inhoud gaan

Senior bedrijfsjurist

Vacature 01 sep 2021

Ben jij een energieke en organisatiesensitieve bedrijfsjurist met hart voor de publieke zaak?

Solliciteer direct

Ben jij een energieke en organisatiesensitieve bedrijfsjurist met hart voor de publieke zaak? Vind je het interessant om naast de operationele uitvoering van processen bij Juridische Zaken ook advies te geven aan management en directie? Dan is de afdeling Inkoop en Juridische Zaken van ICTU op zoek naar jou!

Hoe ziet je werk eruit?

Je bent hét aanspreekpunt voor juridisch advies en verantwoordelijk voor de contacten tussen ICTU en overheidsjuristen en/of advocaten. Je bent een generalist en adviseert over overeenkomsten, intellectuele eigendomsrechten, aansprakelijkheid, bestuursrecht, ondernemingsrecht en aanbestedingsprocedures voor betere en vernieuwende (advies)producten in samenwerking met andere overheden. Je schakelt afwisselend met opdrachtverantwoordelijken, projectsecretarissen, het projectbureau, de directie(secretaris) en het inkoopteam.

Je behandelt complexe dossiers en draagt bij aan de uniformering van werkprocessen binnen de (inter)nationale juridische regelgeving, kaders en procedures. Je weet draagvlak te creëren bij partijen met mogelijk tegengestelde belangen. Je houdt de informatievoorziening op orde.
Je draagt bij aan de ontwikkeling en evaluatie van beleid, wet- en regelgeving. Je neemt deel aan (inter)departementale (ad hoc) werkgroepen op het gebied van privaatrecht en aanbestedingsrecht.

Je werkt nauw samen met een collega-jurist en vervangt elkaar indien nodig. Jij hebt de primaire focus op contracten met opdrachtgevers en bestuurlijke vraagstukken; je adviseert op tal van interne organisatietrajecten.

Je collega heeft de focus op inkoop en aanbestedingen. Jij bent haar sparringpartner ten aanzien van complexe vraagstukken en vervult indien nodig een inhoudelijke bijdrage, bijvoorbeeld bij complexe Europese aanbestedingstrajecten.

Wat maakt de rol van bedrijfsjurist bij ICTU zo leuk?

Wij bieden je een uitdagende functie in een dynamische onderneming. ICTU kent een prettige informele werksfeer en heeft korte lijnen naar het management. De jurist zit ‘dicht bij het vuur’ en er is veel ruimte voor eigen initiatief.
ICTU is een lerende organisatie. We hebben een cultuur die kennisdelen en leren stimuleert en die bijdraagt aan het werkplezier van onze medewerkers. Dit leidt weer tot goede kwaliteit en resultaat van onze opdrachten en dus tot tevreden opdrachtgevers.
Een projectorganisatie brengt de nodige dynamiek met zich mee. Dit vraagt om pragmatisme en schakelen tussen verschillende vraagstukken die op je af kunnen komen.

Wat heb je nodig voor deze functie?

Als juridisch adviseur:

  • Heb je een afgeronde WO-opleiding rechten/Master Rechtsgeleerdheid met een specialisatie in het civiele- en (internationaal) contractenrecht, ondernemingsrecht, aanbestedingsrecht en bij voorkeur ook het privacyrecht.
  • Heb je minimaal acht jaar ervaring als bedrijfsjurist, met privaatrecht en aanbestedingsrecht binnen een overheidsorganisatie.
  • Ervaring binnen een projectmatige omgeving is een pré.
  • Ben je open, klantvriendelijk en een teamspeler met een hands-on-mentaliteit.
  • Ben je proactief en kun je goed netwerken, analyseren, plannen en organiseren.
  • Ben je je bewust van de (in)formele regels, verschillende posities, ontwikkelingen, gevoeligheden en krachtenvelden binnen en buiten de organisatie en handel je hiernaar.
  • Kun je zowel zelfstandig werken als goed samenwerken.
  • Herken je je in onze kernwaarden: expertise, inzicht, hart, openheid en realisme.

Onze organisatie

Onze missie: ICTU werkt aan een betere digitale overheid. Als onpartijdige advies- en projectenorganisatie helpen wij overheden bij het verbeteren van hun dienstverlening met ICT en maken wij het werk van overheden makkelijker, efficiënter en beter. ICTU werkt sámen met de overheid vóór Nederland. Dat maakt werken bij ICTU leuk, boeiend én relevant. Kijk voor meer informatie over onze projecten en over werken bij ICTU op ictu.nl.

Team Inkoop & JZ

De juristen maken deel uit van het Team Inkoop & JZ en zijn onderdeel van de directie Bedrijfsvoering. Deze directie levert ondersteunende diensten en capaciteit aan projecten en het ICTU-management. Dat doen we op tijd, op de gewenste plek en met de gewenste kwaliteit.

Wat bieden we jou?

Een unieke plek binnen de overheid, met grote maatschappelijke relevantie. Een inhoudelijk interessante uitdaging om in een complexe, bestuurlijke omgeving, aan unieke projecten en vraagstukken te werken.

Een functie van 32-36 uur per week in een organisatie met enthousiaste en innovatieve medewerkers, waar de betrokkenheid hoog is. Je krijgt een arbeidsovereenkomst voor de periode van één jaar met uitzicht op een vast dienstverband. Detachering binnen de overheid behoort ook tot de mogelijkheden.
Verder bieden we je een salaris op niveau van schaal 12/13 van de CAO Rijk, afhankelijk van de kennis en ervaring die je meeneemt (min. € 3.842,26 en max. € 6.419,14 bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek, peildatum 1 juli 2021).

Daarnaast kun je rekenen op 16,37% van je salaris aan individuele keuzemogelijkheden in het arbeidsvoorwaardenpakket (IKB, het individueel keuzepakket dat is opgebouwd uit onder andere vakantietoeslag en eindejaarsuitkering), een goede ABP-pensioenregeling en volop opleidingsmogelijkheden. Je kunt natuurlijk mobiel en digitaal vanuit huis werken of vanuit een andere locatie. We werken op dit moment nog grotendeels vanuit huis met het oog op de COVID-19-maatregelen.

ICTU bereidt zich voor op het ‘hybride werken’ waarbij sprake zal zijn van een reiskostenvergoeding woon-werkverkeer en een thuiswerkvergoeding. We vinden het belangrijk dat onze medewerkers vitaal aan het werk blijven en naast coaches, mentoren en buddy’s organiseren we veel activiteiten digitaal. Maandelijks is er een online ICTU Update (interne bijeenkomst), er is een online koffiecorner en je kunt online in beweging blijven onder begeleiding. Daarnaast delen collega’s online muziek-playlists en organiseren teams onderling online borrels of spelletjesmiddagen. En binnenkort zullen we elkaar weer makkelijker ‘live’ kunnen ontmoeten bij de koffieautomaat!

Informatie en sollicitatie

Heb je inhoudelijke vragen over de functie? Neem dan contact op met Anja Smorenburg, directeur Bedrijfsvoering, tel. 06-34463514 of e-mail anja.smorenburg@ictu.nl. Heb je vragen over de procedure, dan kun je terecht bij onze HR-adviseur Eva Andriessen: tel. 06-11708058 of e-mail eva.andriessen@ictu.nl.

De sollicitatieprocedure bestaat uit twee rondes en aanvullend een arbeidsvoorwaardengesprek. In de eerste ronde selecteert de Selectie Advies Commissie (SAC) op basis van briefselectie. Daarna voert de SAC met maximaal drie kandidaten een gesprek. De SAC laat de twee meest geschikte kandidaten voor een vervolggesprek door gaan naar de Benoemings Advies Commissie (BAC). De BAC brengt een advies uit aan de directeur Bedrijfsvoering die uiteindelijk een besluit neemt. Dan volgt een arbeidsvoorwaardengesprek. Beoogde startdatum van de functie is zo spoedig mogelijk na afronding van deze procedure.

Een verklaring omtrent goed gedrag (VOG) is vereist en een referentiecheck of assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

Graag ontvangen we jouw cv en motivatie uiterlijk 26 september 2021. Gesprekken zullen zo spoedig mogelijk daarna worden ingepland. In overleg zullen de gesprekken of via een videocall of met in achtneming van de geldende coronamaatregelen plaatsvinden op kantoor.

De werving doen we geheel zelf. Acquisitie stellen we dan ook niet op prijs.

Meer weten?