Xander van der Linde

Rol
Xander van der Linde

 

Senior Adviseur

“Ik werk graag hier; ICTU ligt namelijk precies binnen de overheid, waar het ijkpunt waarde voor de publieke zaak is. Tegelijk is ICTU’s positie ook precies aan de rand, waar het Rijks-perspectief, regionaal perspectief en ook de Europese dimensie elkaar raken. Midden in de praktijk waar beleid en uitvoering elkaar ontmoeten.

Bij ICTU krijg je naast je directe ICTU-collega’s ook een heel netwerk van collega’s van diverse andere overheidsorganisaties, externe commerciële partijen, experts en betrokkenen cadeau. Heel prettig, want uiteindelijk is werk gelukkig toch altijd mensenwerk, nietwaar?

“Bij ICTU vind ik steeds enthousiaste collega’s die ook zo gedreven zijn om werk te maken van mogelijke verbeteringen van de overheid.”

Bij ICTU als projectenorganisatie kun je werken aan heel verschillende projecten. Zo heb ik afgelopen jaren onder andere mijn bijdrage geleverd aan de zoektocht naar een duurzame financiering van het stelsel van Basisregistraties, het burgerperspectief op overheidsdiensten in 'Burger @Overheid' en vernieuwingen rondom Big-Data Analytics. Momenteel ben ik actief in een traject van aansluiten op een zich in Europa onwikkelende generieke digitale infrastructuur voor grensoverschrijdende dienstverlening, zodat overheden, burgers en bedrijven met elkaar goed en veilig informatie kunnen uitwisselen over grenzen heen.”