Ilse van Wessel

Rol
Foto_Ilse_van_Wessel

 

Adviseur

Een kort interview met Ilse van Wessel, adviseur bij ICTU, onder andere over wat werken bij ICTU voor haar bijzonder maakt.

"Ik heb een studie bestuurskunde gedaan, daar krijg je veel mee over alle bestuurslagen. Dat spreekt me ook aan bij ICTU. Bij ICTU kun je in veel verschillende opdrachten op veel verschillende plekken in het openbaar bestuur aan de slag. Zo krijg je een brede blik op wat er in het openbaar bestuur leeft. Voor mij als bestuurskundige een soort snoepwinkel."

"Hoe je werkt bij ICTU is heel afwisselend. Je kunt dit voor een groot deel ook zelf inrichten. Qua soort activiteiten, met soms wat meer uitvoerende of juist meer strategische accenten. En qua inhoud, op verschillende onderwerpen en thema’s. Iedere dag is weer anders. Dat houd je enthousiast en scherp, en spreekt mij erg aan. De combinatie van op kantoor en thuis werken ervaar ik als erg prettig. Meestal werk ik twee dagen op kantoor, en twee dagen thuis. Dat is ook afhankelijk meetings die ik heb. Op kantoor kun je trouwens ook prima geconcentreerd werken in de stiltevleugel. Even elkaar ontmoeten doe je dan bij de koffieautomaat."

"Iedere dag is weer anders. Dat houd je enthousiast en scherp, en spreekt mij erg aan."

"Vanuit mijn studie bestuurskunde schreef ik een scriptie over e-services in Estland en Nederland, dat was ook onderwerp van een ICTU Café op 11 februari 2020. Daar kwam in contact met Xander van der Linde van ICTU. Vervolgens heb ik in mijn tweede master samengewerkt op het onderwerpen Cybersecurity opdrachten met ICTU collega Margot van der Linden. Die kennismaking is goed bevallen."

"Voor mij zijn er drie dingen echt belangrijk. Ten eerste dat de opdrachten die ik kan doen interessant en uitdagend zijn. Daarnaast vind ik het belangrijk dat ik niet alleen in leuke opdrachten werk, maar dat ik ook met leuke mensen kan samenwerken. En tot slot vind ik het belangrijk dat je voldoende mogelijkheden krijgt om jezelf te ontwikkelen. Bij ICTU is dat zeker het geval en heb je zelf ook invloed op je ontwikkelpad. Dus al mijn verwachtingen zijn bij ICTU uitgekomen!"