Overslaan en naar de inhoud gaan

Medior communicatieadviseur

Vacature 10 feb 2020

Je krijgt energie van denken én doen. Je vindt maatschappelijk relevant werk belangrijk.

Solliciteer direct

Je wilt een volgende stap zetten als communicatieadviseur. Dat kan bij ICTU in Den Haag, waar je werkt aan een betere digitale overheid!

Wat vragen we van jou?

Jij kent de nodige fijne kneepjes van het communicatievak en bent een professionele allrounder op het gebied van corporate communicatie. Je weet hoe je externe en interne communicatie optimaal kunt inzetten. Je bent een verbinder, creatief en oplossingsgericht. Advisering en uitvoering gaan bij jou hand in hand. Je hebt natuurlijk een goed gevoel voor taal, affiniteit met redactie en je hebt kennis van de inzet van meerdere kanalen, on- en offline.

Wie zoeken we?

ICTU Communicatie zoekt per 1 april 2020 (liefst eerder als dat mogelijk is) een allround medior communicatieadviseur met een frisse blik. Een nieuwe collega die zich samen met het team richt op het versterken van de corporate communicatie (intern en extern). De tijdelijke aanstelling is voor een periode van twee jaar voor 24 uur per week.

ICTU Communicatie geeft mede vorm aan de missie en de strategie van ICTU via interne en externe corporate communicatie. Het kernteam is klein en werkt met een flexibele schil van professionals zoals fotografen, tekstschrijvers, vormgevers en andere communicatiespecialisten. Teamspirit, samenwerking en collegialiteit vinden wij belangrijk. Professionaliteit en een positieve instelling spreken daarbij voor zich.

We zoeken versterking van het team omdat de vraag naar organisatiebreed communicatieadvies toeneemt. Niet in de laatste plaats omdat het goed gaat met ICTU. Zo vraagt het toenemend aantal nieuwe collega’s bij ICTU en ingehuurde collega’s voor onze opdrachten, meer aandacht voor interne communicatie en arbeidsmarktcommuniciatie. Als je bij ons aan boord komt, kun je dan ook direct aan de slag. Natuurlijk zullen jouw nieuwe collega’s jou daarbij een goede landing geven.

Over ICTU

ICTU is een onafhankelijke projecten- en adviesorganisatie binnen de overheid. Wij werken vanuit de overtuiging dat ICT in brede zin de overheid vooruit helpt bij maatschappelijke vraagstukken. Onze missie: werken aan een betere digitale overheid. ICTU is op 11 april 2001 opgericht als stichting en we bestaan in 2021dus 20 jaar.
Bekijk onze website voor meer informatie over werken bij ICTU.

Gewenst profiel

Jij bent een allround medior adviseur met passie voor het communicatievak en hart voor de publieke zaak. Hoewel je strategisch je ‘mannetje’ staat, ben je vooral sterk in het daaraan handen en voeten geven in de uitvoering.
De allround medior communicatieadviseur die wij zoeken is een proactieve aanpakker met goede schriftelijke en mondelinge communicatieve vaardigheden. Hij/zij heeft oog voor het werkveld waarin ICTU opereert, houdt van een dynamische werkomgeving en van projectmatig werken, en vindt het leuk om verschillende communicatie-activiteiten op te pakken. Verder:

 • Ben je een teamplayer die ook uitstekend zelfstandig kan werken.
 • Weet je overzicht te houden en prioriteiten te stellen.
 • Kun je goed schakelen tussen flexibiliteit en focus; soms moet je even alles uit je handen laten vallen voor een spoedklus.
 • Heb je affiniteit met de inzet van community management en/of vraaggericht multimediadesign.

Functie-eisen

 • Je hebt minimaal een afgeronde HBO Bachelor op het gebied van communicatie.
 • Minimaal 5 jaar relevante ervaring als allround communicatieadviseur en tenminste 2 jaar als medior communicatieadviseur (ook van buiten de publieke sector welkom).
 • Je bent goed op de hoogte van relevante en actuele ontwikkelingen binnen jouw vakgebied
 • Je bent in staat verbinding te leggen tussen strategische doelen en praktische communicatie-uitingen.
 • Je kunt projectmatig werken en bent bekend met agile/scrum methodieken.
 • Je bent klantgericht en omgevingsbewust en hebt een positieve instelling.
 • Je hebt een aantoonbaar goed gevoel voor tekst en beeld.

Wat bieden we jou?

Een unieke plek binnen de overheid, met grote maatschappelijke relevantie. Een inhoudelijk interessante uitdaging om in een complexe, bestuurlijke omgeving, met unieke projecten en vraagstukken te werken.
Een functie van 24 uur per week in een organisatie met enthousiaste en innovatieve medewerkers, waar de betrokkenheid hoog is. Je krijgt een arbeidsovereenkomst bepaalde tijd voor een periode van twee jaar.

Verder bieden we je een salaris op niveau van schaal 10/11 van de CAO Rijk, afhankelijk van de kennis en ervaring die je meeneemt (minimaal € 2.737,59 en maximaal € 5.003,97 bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek).

Daarnaast kun je rekenen op 16,37% van je salaris aan individuele keuzemogelijkheden in het arbeidsvoorwaardenpakket (IKB, dit is inclusief de vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering), een goede ABP pensioenregeling, een ruim eigen opleidingsbudget, een OV-abonnement voor woon-werkverkeer, faciliteiten voor mobiel en digitaal werken, stoelmassages op het werk en een goedgevulde fruitmand op kantoor.

Informatie en sollicitatie

Heb je inhoudelijke vragen over de functie? Neem dan contact op met Ilse Vegter, Hoofd Communicatie ICTU: 06 – 27592136 of ilse.vegter@ictu.nl Heb je vragen over de procedure, dan kun je terecht bij onze HR Adviseur Gisela Fijnaut, 06 – 25643320 of gisela.fijnaut@ictu.nl.
Een verklaring omtrent goed gedrag (VOG) en referentiecheck maken onderdeel uit van de selectieprocedure.

Graag ontvangen we je cv en motivatie uiterlijk maandag 24 februari 2020. Gesprekken met kandidaten die aan het profiel voldoen, voeren we op vrijdag 28 februari en vervolggesprekken op dinsdagmiddag 3 maart 2020.

De werving doen we geheel zelf. Acquisitie stellen we dan ook niet op prijs.
Deze vacature is eerder gepubliceerd, kandidaten uit deze ronde worden verzocht niet nogmaals te reageren.

 

Meer weten?