Overslaan en naar de inhoud gaan

Medior communicatie adviseur (24 uur)

Vacature 13 sep 2021

Je krijgt energie van denken én doen. Je vindt maatschappelijk relevant werk belangrijk.

Solliciteer direct

Je wilt een volgende stap zetten als communicatieadviseur. Je krijgt energie van denken én doen. Je vindt maatschappelijk relevant werk belangrijk. Dat kan bij ICTU, waar je werkt aan een betere digitale overheid!

Wat vragen we van jou?
Jij kent de nodige fijne kneepjes van het communicatievak en bent een professionele allrounder op het gebied van corporate communicatie. Je weet hoe je externe en interne communicatie optimaal kunt inzetten. Je bent een verbinder, creatief en oplossingsgericht. Advisering en uitvoering gaan bij jou hand in hand. Jij hebt natuurlijk een goed gevoel voor taal, affiniteit met redactie, bent digitaal vaardig en je hebt kennis van de inzet van meerdere kanalen, on- en offline.

Wie zoeken we?

ICTU Communicatie zoekt per 1 december 2021 een allround medior communicatieadviseur met een frisse blik. Een nieuwe collega die zich samen met het team richt op het versterken van de corporate communicatie (intern en extern). De tijdelijke aanstelling is voor een periode van twee jaar voor 24 uur per week.
ICTU Communicatie geeft mede vorm aan de missie en de strategie van ICTU via interne en externe communicatie. Het kernteam is klein en werkt met een flexibele schil van professionals zoals fotografen, tekstschrijvers, vormgevers en andere communicatiespecialisten. Teamspirit, samenwerking en collegialiteit vinden wij belangrijk. Professionaliteit en een positieve instelling spreken daarbij voor zich.

Over ICTU

ICTU is een onpartijdige projecten- en adviesorganisatie binnen de overheid. Wij werken vanuit de overtuiging dat ICT in brede zin de overheid vooruit helpt bij maatschappelijke vraagstukken. Onze missie: werken aan een betere digitale overheid.
Zie voor meer informatie over werken bij ICTU: https://www.ictu.nl/werken-bij-voor

Gewenst profiel

Jij bent een allround medior adviseur met passie voor het communicatievak en hart voor de publieke zaak. Hoewel je strategisch je ‘mannetje’ staat, ben je vooral sterk in het daaraan handen en voeten geven in de uitvoering. De focus zal in het dagelijks werk liggen bij het bieden van communicatieadvies en -ondersteuning aan de (hoofdzakelijk interne 'corporate') projecten.

De allround medior communicatieadviseur die wij zoeken, is een proactieve aanpakker met goede schriftelijke en mondelinge communicatieve vaardigheden. Hij/zij heeft oog voor het werkveld waarin ICTU opereert, houdt van een dynamische werkomgeving en van projectmatig werken, en vindt het leuk om verschillende communicatie-activiteiten op te pakken.

Verder:

 • ben je een teamplayer die ook uitstekend zelfstandig kan werken;
 • weet je overzicht te houden en prioriteiten te stellen;
 • kun je goed schakelen tussen flexibiliteit en focus, soms moet je even alles uit je handen laten vallen voor een spoedklus;
 • heb je affiniteit met ICT en digitalisering en een goed gevoel voor humor.

Functie-eisen

 • Je hebt een afgeronde HBO Bachelor op het gebied van communicatie;
 • Minimaal 5 jaar relevante ervaring als allround communicatieadviseur (opgedane ervaring buiten de publieke sector is ook welkom) en tenminste 2 jaar als medior communicatieadviseur;
 • Je bent goed op de hoogte van relevante en actuele ontwikkelingen binnen jouw vakgebied;
 • Je bent in staat de verbinding te leggen tussen strategische doelen en praktische communicatie-uitingen;
 • Je kunt projectmatig werken en bent bekend met agile/scrum methodieken;
 • Je bent klantgericht en omgevingsbewust en hebt een positieve instelling;
 • Je hebt een aantoonbaar goed gevoel voor tekst en beeld.

Wat bieden we jou?

Een unieke plek binnen de overheid, met grote maatschappelijke relevantie. Een inhoudelijk interessante uitdaging om in een complexe, bestuurlijke omgeving met interessante projecten en vraagstukken te werken.
Een functie van 24 uur per week in een organisatie met enthousiaste en innovatieve medewerkers, waar de betrokkenheid hoog is en waar veel aandacht is voor continu leren en ontwikkelen. Je krijgt een arbeidsovereenkomst voor een periode van twee jaar. Verder bieden we je een salaris op niveau van schaal 10/11 van de CAO Rijk, afhankelijk van de kennis en ervaring die je meeneemt (minimaal € 2.756,75 en maximaal € 5.039,00 bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek).

Daarnaast kun je rekenen op 16,37% van je salaris aan individuele keuzemogelijkheden in het arbeidsvoorwaardenpakket (IKB, het individueel keuzepakket dat is opgebouwd uit onder andere vakantietoeslag en eindejaarsuitkering), een goede ABP-pensioenregeling en volop opleidingsmogelijkheden. Je kunt natuurlijk mobiel en digitaal vanuit huis werken of vanuit een andere locatie. We werken op dit moment nog grotendeels vanuit huis met het oog op de COVID-19-maatregelen.

ICTU bereidt zich voor op het ‘hybride werken’ waarbij sprake zal zijn van een reiskostenvergoeding woon-werkverkeer en een thuiswerkvergoeding. We vinden het belangrijk dat onze medewerkers vitaal aan het werk blijven en naast coaches, mentoren en buddy’s organiseren we veel activiteiten digitaal. Maandelijks is er een online ICTU Update (interne bijeenkomst), er is een online koffiecorner en je kunt online in beweging blijven onder begeleiding. Daarnaast delen collega’s online muziek-playlists en organiseren teams onderling online borrels of spelletjesmiddagen. En binnenkort zullen we elkaar weer makkelijker ‘live’ kunnen ontmoeten bij de koffieautomaat!

Informatie en sollicitatie

Heb je inhoudelijke vragen over de functie? Neem dan contact op met Ilse Vegter, hoofd Communicatie ICTU via 06 – 27592136 of  ilse.vegter@ictu.nl. Heb je vragen over de procedure? Dan kun je terecht bij onze HR Adviseur Gisela Fijnaut via 06 – 25643320 of gisela.fijnaut@ictu.nl.

Een verklaring omtrent goed gedrag (VOG) en referentiecheck kunnen deel uitmaken van de selectieprocedure.

Graag ontvangen we jouw cv en motivatie uiterlijk dinsdag 28 september 2021.

Gesprekken met kandidaten die aan het profiel voldoen, voeren we op 1 oktober tussen 13.00 en 17.00 uur op locatie bij ICTU in Den Haag en de vervolggesprekken zijn op woensdag 6 oktober.

De werving doen we geheel zelf. Acquisitie stellen we dan ook niet op prijs.

Meer weten?