Overslaan en naar de inhoud gaan

HR-Adviseur medior

Vacature 13 mei 2019

Ben jij een energieke en organisatiesensitieve HR-adviseur met hart voor de publieke zaak?

Solliciteer direct

Vind je het interessant om naast de operationele uitvoering van HR-processen ook advies te geven aan management en medewerkers? Ben je klantgericht en kun je goed schakelen in een flexibele en dynamische omgeving? Dan is de afdeling Human Relations van ICTU op zoek naar jou!   

Hoe ziet je werk eruit?

 • Je bereidt adviezen inhoudelijk voor en adviseert over de toepassing, implementatie en uitvoering van bedrijfsvoeringsproducten, -beleid en -processen op het gebied van HR;
 • Je volgt relevante ontwikkelingen, signaleert nieuwe wet- en regelgeving en beoordeelt deze op eventuele consequenties voor het personeels- en organisatiebeleid;
 • Je zorgt ervoor dat vastgesteld beleid in procedures, voorschriften en regelingen wordt vertaald of doet aanzetten daartoe en stelt uitvoeringsregelingen op, op basis van de (nieuwe) cao of overige wet- en regelgeving en weet de implementatie te organiseren;
 • Over alle voorkomende HR-thema’s denk je mee, je signaleert knelpunten, komt met verbetervoorstellen en alternatieve oplossingsrichtingen;
 • De senior HR-adviseur, het hoofd HR & Inkoop en de leidinggevenden van ICTU kunnen op jouw ondersteuning rekenen;
 • Je maakt analyses daar waar nodig, ter voorbereiding op adviezen;
 • Daarnaast werk je goed samen met de collega’s van zowel de personeels- als de salarisadministratie en neem je proactief werk uit handen van je collega’s van HR.

Wat maakt de rol van HR-Adviseur bij ons zo leuk?

Wij bieden je een interessante functie waarin je je verder kunt ontplooien; alle inhoudelijke facetten van HR komen aan bod in onze organisatie. ICTU kent een prettige informele werksfeer en heeft korte lijnen naar het management.  We hebben een hardwerkend HR-team, waarbij collegialiteit en kwaliteit hoog in het vaandel staan.

Wat heb je nodig voor deze functie?

 • Een HBO-diploma in de richting van Personeel & Organisatie (HRM);
 • Minimaal 3 tot 5 jaar relevante HR-ervaring; ervaring binnen een non-profit/overheidsinstelling is een pré;
 • Daarnaast zou het ook van pas komen als je bekend bent met het privaatrecht en het arbeidsrecht i.v.m. de nieuw geldende wetgeving in het kader van de Wnra per 1 januari 2020;
 • Je bent proactief, flexibel en je beschikt over een flinke dosis enthousiasme om bij ICTU je schouders eronder te zetten;
 • Je kunt zowel zelfstandig als in teamverband werken;
 • Ook heb je affiniteit en/of ervaring met werving- & selectieprocedures, personeels- en salarissystemen, gezondheidsmanagement, ARBO-plannen en je hebt al eens een keer een medewerkers(tevredenheids)onderzoek georganiseerd.
 • Je hebt een ‘hands-on’ mentaliteit.

Verder beschik je over de volgende competenties: analyseren, klantgerichtheid, plannen en organiseren, samenwerken en zelfontwikkeling.

Onze organisatie

Onze missie: ICTU werkt aan een betere digitale overheid. Als onafhankelijke advies- en projectenorganisatie helpen wij overheden bij het verbeteren van hun dienstverlening met ICT en maken wij het werk van overheden makkelijker, efficiënter en beter. ICTU werkt sámen met de overheid vóór Nederland. Dat maakt werken bij ICTU leuk, boeiend én relevant.

Afdeling Human Relations

De afdeling HR is verantwoordelijk voor de (strategische) inzet van Human Resource Management en Human Relations binnen ICTU, zodat de juiste resources/relations op de juiste plaats komen, zijn en blijven.
Het team bestaat uit twee HR-adviseurs (waaronder deze vacature), een salaris-administrateur, twee HR-medewerkers (waaronder een vacature) en het hoofd van de afdeling. Wegens vertrek van een van de HR-adviseurs zijn we op zoek naar een nieuwe collega.

Wat bieden we jou?

Een unieke plek binnen een gedreven organisatie met grote maatschappelijke relevantie. En een inhoudelijk interessante uitdaging om te werken in een complexe, bestuurlijke omgeving met unieke projecten en vraagstukken.

Een functie van minimaal 32 en maximaal 36 uur per week in een enthousiaste en innovatieve organisatie waar de betrokkenheid van medewerkers hoog is en waarbij ruimte wordt geboden om te leren en je verder te ontwikkelen.

Je krijgt een aanstelling voor één jaar, met daarna de mogelijkheid tot een vaste dienstverband. Verder bieden we je een salaris op niveau van schaal 10 van het Functiegebouw Rijk (BBRA 1984), afhankelijk van de kennis en ervaring die je meeneemt  (min. € 2.631,28 en max. € 4.229,30 bruto per maand bij een 36-urige werkweek). Doorgroeien naar schaal 11 behoort tot de mogelijkheden.

Bovendien kun je rekenen op 8,3% eindejaarsuitkering, een goede ABP pensioenregeling, ruimte voor het volgen van opleidingen, een OV-abonnement voor woon-werkverkeer, individuele keuzemogelijkheden in het arbeidsvoorwaardenpakket (IKAP), faciliteiten voor mobiel en digitaal werken, stoelmassages op het werk en tweemaal per week een goedgevulde fruitmand op kantoor.

Informatie en sollicitatie

Heb je inhoudelijke vragen over de functie? Neem dan contact op met Gisela Fijnaut, senior HR-adviseur, 06-25643320 of gisela.fijnaut@ictu.nl of met Monique Bergmans, hoofd HR & Inkoop a.i., 06-18307890 of monique.bergmans@ictu.nl.
Ook voor vragen over de procedure kun je terecht bij onze HR-adviseur.

Een verklaring omtrent goed gedrag (VOG) en eventueel een referentiecheck maken deel uit van de selectieprocedure.

Je kunt je sollicitatie sturen naar solliciteren@ictu.nl of via de website van ICTU. Graag ontvangen we je cv en motivatie uiterlijk 31 mei 2019.

De werving doen we geheel zelf. Acquisitie stellen we dan ook niet op prijs.

 

Meer weten?