Communicatieadviseur (32 - 36 uur)

Vacature 16 mrt 2023

Wil jij als communicatieadviseur een baan met impact? Die heb je bij ICTU. Een creatieve omgeving waar je samenwerkt met enthousiaste en betrokken collega’s.

Solliciteer direct

Teksten schrijven voor verschillende doelgroepen. Communicatieplannen helpen opstellen. En afdelingen en teams adviseren bij hun vraagstukken op communicatiegebied. Jouw takenpakket als communicatieadviseur bij ICTU in Den Haag is hartstikke divers. Denken én doen komen samen in deze rol waarin je je volop kunt ontwikkelen. Extra mooi is de impact die je hebt; samen met collega’s werk je aan een betere digitale overheid.  

Hoe ziet je werk eruit? 

Samen met je collega’s focus je op het versterken van de corporate communicatie. Dit doe je door afdelingen en interne projectgroepen te adviseren bij hun vraagstukken op communicatiegebied. En door onze kernwaarden – openheid, reëel, hart van de publieke taak, inzicht en samen – tot leven te brengen. Bijvoorbeeld door content te creëren voor onze interne narrowcasting of teksten te schrijven voor de arbeidsmarktcommunicatie.

Lucia, senior communicatieadviseur: “De veelzijdigheid aan onderwerpen waaraan je werkt en de open onderzoekende cultuur maken jouw werk extra leuk. Je krijgt volop ruimte om te experimenteren!”

Wat maakt de rol van communicatieadviseur bij ICTU zo leuk?

Je werkt samen met enthousiaste en betrokken collega’s die graag vernieuwend te werk gaan. Daarnaast draag je bij aan projecten en opdrachten met maatschappelijk toegevoegde waarde. Ook leuk: je krijgt de ruimte om je eigen invulling te geven aan de rol van communicatieadviseur. En dat binnen onze prettige informele werksfeer. De lijnen naar het management zijn kort en we zijn een lerende organisatie. Onze cultuur stimuleert kennisdelen en leren, dat bijdraagt aan het werkplezier van onze mensen. Zo kun je bij ICTU voor een groot deel zelf invulling geven aan je ontwikkelpad. Wij werken hybride; soms werk je op kantoor samen met collega’s, op andere dagen doe je dat vanuit huis. 

Wat bieden we jou?

 • Een salaris tussen € 3.046, - en € 4.848, - bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek, volgens schaal 10 van de cao Rijk en afhankelijk van je kennis en ervaring.
 • Een arbeidsovereenkomst voor één jaar met uitzicht op een vast dienstverband. Een detachering binnen de overheid behoort tot de mogelijkheden.
 • Een functie van 36 uur per week (een parttime invulling van 32 uur is bespreekbaar).
 • Volop aandacht voor jouw persoonlijke ontwikkeling. Zo kun je opleidingen volgen en zijn er coaches en mentoren binnen ICTU.
 • De ruimte om te bepalen waar en wanneer je werkt.
 • Een individueel keuzebudget (IKB). Dat bestaat uit geld (16,37% van het brutojaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij je passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof.
 • Een goede pensioenregeling via ABP.
 • Regelmatig activiteiten met collega’s, zoals teamuitjes of gezellige maandborrels op kantoor.

Hoe ziet het team ICTU Communicatie eruit?

Samen met je collega’s van ICTU Communicatie geef je via in- en externe corporate communicatie vorm aan de missie en de strategie van ICTU. Je maakt deel uit van een klein kernteam en werkt samen met onze flexibele schil van professionals, onder wie fotografen, tekstschrijvers, vormgevers en andere communicatiespecialisten. Teamspirit, samenwerking en werkplezier vinden wij belangrijk. Daarbij gaan we professioneel, positief en proactief te werk. We kijken uit naar jou als onze nieuwe collega. Natuurlijk helpen we je om snel thuis te raken in je werk, ons team en de organisatie. Jouw ontwikkeling en talenten zetten we daarbij graag centraal! Kijk voor meer informatie over werken bij ICTU op www.ictu.nl/werken-bij-voor.  

Wat heb je nodig voor deze functie?

Je hebt oog voor de mens en voor wat er leeft en speelt in het werkveld van ICTU. Ook leg je makkelijk verbinding, denk je in oplossingen en ga je graag creatief én allround te werk. Daarbij heb je een goed gevoel voor taal en beeld en kun je verbinding leggen tussen strategische doelen en praktische communicatie-uitingen. En je brengt een positieve en collegiale instelling mee. Verder heb je:

 • een relevant hbo-diploma, bijvoorbeeld op het gebied van communicatie.
 • enige ervaring als communicatieadviseur. 
 • kennis van meerdere kanalen, on- en offline. Ook weet je wat werkt voor verschillende doelgroepen. 
 • kennis van relevante en actuele ontwikkelingen binnen jouw vakgebied, waaronder bijvoorbeeld interne communicatie, arbeidsmarktcommunicatie, media en/of contentcreatie. 

Voldoe je niet aan alle gevraagde ervaring, maar herken je jezelf wel in de omschrijving? Ook dan nodigen we je uit om te solliciteren.

Informatie en sollicitatie  

Heb je vragen? HR-adviseur Gisela Fijnaut beantwoordt ze graag! Neem contact op via  06 - 25 64 33 20 of gisela.fijnaut@ictu.nl. Wil je vrijblijvend verkennen of dit jouw nieuwe baan kan zijn? Neem dan contact op met Ilse Vegter, hoofd ICTU Communicatie, via 06 – 27 59 21 36 of ilse.vegter@ictu.nl

Hoe ziet de sollicitatieperiode eruit?

 • Jouw sollicitatie is van harte welkom tot en met maandag 3 april, 12.00 uur.
 • We hebben jouw sollicitatie ontvangen en bevestigen de ontvangst.
 • Je krijgt uiterlijk dinsdagochtend 4 april een reactie op jouw sollicitatie.
 • We plannen een kennismakingsgesprek op donderdag 6 april.
 • Zijn we allebei enthousiast? Dan volgt er een tweede gesprek op woensdag 12 april.
 • Wanneer het van alle kanten klikt, plannen we een arbeidsvoorwaardengesprek.
 • We vragen je om binnen drie maanden na je start een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aan te leveren.
 • Welkom bij ICTU!

De werving doen we geheel zelf. Acquisitie stellen we dan ook niet op prijs. 

Meer weten?