Bedrijfsjurist

Vacature 15 mrt 2023

In een brede functie gevarieerde juridische vraagstukken in goede banen leiden? Bij ons krijg je die kans. Kom werken als bedrijfsjurist bij ICTU.

Solliciteer direct

Wil jij in een brede juridische rol hét verschil maken voor een dynamische projectorganisatie die bijdraagt aan een betere digitale overheid? Dan moet je bij ICTU zijn!

Collega’s kunnen rekenen op jouw juridische expertise over uiteenlopende vraagstukken, van nieuwe wetgeving tot lopende contracten. Waar jij als bedrijfsjurist bij ons op kunt rekenen? Fijne collega’s, volop ontwikkelkansen en de vrijheid om te bepalen waar je werkt (vanuit huis of op ons kantoor in Den Haag).

Hoe ziet je werk eruit?

Eén ding is zeker: je komt terecht in een unieke werkomgeving. Bij ICTU werken we in opdracht van overheden aan ICT-gerelateerde opdrachten met een grote maatschappelijke impact. Voor jouw collega’s ben jij organisatiebreed hét aanspreekpunt voor juridisch advies. Ook bouw je aan een netwerk binnen ICTU. Zo zet je het team Juridische Zaken op de kaart als een prettige, informele en deskundige (sparring)partner voor alle lagen binnen onze organisatie. Wat je ook doet in je werk, altijd zorg je dat de rechtmatigheid van ICTU op orde is en blijft. Zo draag je bij aan onze missie: samen werken aan een betere digitale overheid.  

Een greep uit jouw taken:

 • Samen met Nadica, de andere bedrijfsjurist, leid je juridische vraagstukken in goede banen. Jij focust op de activiteiten aan de kant van de opdrachtverlening aan ICTU en bestuurlijke vraagstukken. Jouw collega richt zich op inkoop en aanbestedingen. Bij complexe vraagstukken zijn jullie elkaars sparringpartner.
 • Je behandelt gevarieerde dossiers. Zo onderhandel je over de voorwaarden van nieuwe projectovereenkomsten, adviseer je over nieuwe wetgeving en de implicaties voor ICTU en sta je de Raad van Toezicht en bestuurder bij als het gaat om organisatorische en beleidsmatige vraagstukken.
 • Je bent verantwoordelijk voor de contacten tussen onze organisatie en (overheids)juristen en advocaten.
 • Je zorgt dat onze juridische informatievoorziening, waaronder de formats, helemaal up-to-date is.
 • Extra mooi: bij ICTU vinden we het belangrijk om kennis te delen met elkaar. Zo krijg je de ruimte om aan te sluiten bij organisatiebrede verbetertrajecten, afhankelijk van jouw persoonlijke interesses.

Collega aan het woord

“In mijn werk als bedrijfsjurist is het vaak een uitdaging om de weg te vinden in het juridische landschap. Een collega om mee te sparren én om mee te lachen is dan ook erg welkom.” – Nadica Lončar-Simić, bedrijfsjurist.

Meer weten over werken bij ICTU? Bekijk de pagina Werken bij en voor ICTU. Of laat je inspireren door korte verhalen van collega’s.

Wat bieden we jou?

Een uitdagende functie in een unieke omgeving, met grote maatschappelijke relevantie en unieke projecten en vraagstukken. Daarbij is er veel ruimte voor eigen initiatief. Verder heeft werken bij ICTU nog meer voordelen, waaronder:

 • Een brutomaandsalaris tussen € 4.214,- en € 6.989,-- (schaal 12/13 cao Rijk, op basis van een 36-urige werkweek), afhankelijk van jouw kennis en ervaring.
 • Een functie van bij voorkeur 32-36 uur per week.  
 • Een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband. Ook een detachering binnen de overheid behoort tot de mogelijkheden.  
 • Een individueel keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je brutojaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaalvriendelijke doelen.
 • Een goede pensioenregeling via ABP.  
 • Jouw persoonlijke ontwikkeling staat centraal. Zo kun je opleidingen volgen en zijn er coaches en mentoren binnen ICTU.

Waar ga je werken?

Als bedrijfsjurist beweeg jij je door onze hele organisatie. Met wie je samenwerkt? Eigenlijk met bijna iedereen, van de bestuurder, het directieteam en de programmamanagers tot ons projectbureau. Jouw thuisbasis is de afdeling HR, Inkoop en Juridische Zaken (JZ) binnen de directie Bedrijfsvoering. Een gedreven en enthousiaste club mensen met hart voor de publieke taak én met oog voor elkaar. Met jouw directe juridische collega Nadica werk je een vaste dag per week op kantoor in Den Haag. Verder krijg je de flexibiliteit om jouw werk(tijden) in te delen op een manier die bij jou past. Doordat JZ een klein team is, hebben jullie de teamactiviteiten vaak met de circa acht collega’s van het inkoopteam. Daarnaast is er een mooie mix van formele (online) bedrijfsbijeenkomsten en informele activiteiten, zoals teamuitjes of gezellige maandborrels op kantoor. En besteden we binnen ICTU aandacht aan vitaliteit, duurzaamheid en inclusie. Zo is er een wandelgroep, nemen diverse collega’s jaarlijks deel aan de CPC Loop en organiseren we met regelmaat interessante workshops.  

Wat heb je nodig voor deze functie?  

Een brede rol waarin je uiteenlopende juridische vraagstukken in goede banen leidt: laat dat maar aan jou over! Je gaat altijd zorgvuldig te werk en schakelt moeiteloos tussen analytische en uitvoerende taken. Daarnaast vertaal je juridische materie met gemak naar een praktische uitleg die voor iedere collega duidelijk is. Ook belangrijk: je zet je voelsprieten uit om te horen wat er binnen én buiten de organisatie speelt. En je weet draagvlak te creëren bij partijen met mogelijk tegengestelde belangen. Daarbij denk je in oplossingen, sta je op strepen als dat nodig is en houd je het gewenste resultaat en de diverse belangen voor ogen. Verder heb je:

 • Een wo-master rechtsgeleerdheid afgerond.
 • Ruime ervaring als bedrijfsjurist binnen een (semi)overheidsorganisatie, waarbij je vraagstukken in civiel en (internationaal) contractenrecht, ondernemingsrecht en bij voorkeur aanbestedingsrecht in goede banen leidde.  
 • Kennis van privaatrecht en bij voorkeur ook van het aanbestedingsrecht.  

Voldoe je niet aan alle functie-eisen, maar ben je ervan overtuigd dat deze baan bij ICTU écht iets voor jou is? Ook dan nodigen we je van harte uit om te reageren op deze vacature.

Informatie en sollicitatie  

Heb je vragen? HR-adviseur Eva Andriessen beantwoordt ze graag! Neem contact op via 06 – 11 70 80 58 of via eva.andriessen@ictu.nl.  
Vrijblijvend verkennen of dit jouw nieuwe baan kan zijn? Neem dan contact op met Monique Bergmans, hoofd HR, Inkoop en Juridische Zaken, via 06 – 18 30 78 90 of via monique.bergmans@ictu.nl voor een (virtuele) kop koffie of thee!

Hoe ziet de sollicitatieperiode eruit?

 • We hebben jouw sollicitatie ontvangen en bevestigen de ontvangst.
 • Je krijgt uiterlijk in week 14 een reactie op jouw sollicitatie.
 • We plannen een kennismakingsgesprek.
 • Zijn we allebei enthousiast? Dan volgt er een tweede gesprek.
 • Wanneer het van alle kanten klikt, plannen we een arbeidsvoorwaardengesprek.
 • We vragen je om binnen drie maanden na je start een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aan te leveren.
 • Welkom bij ICTU!

De werving doen we geheel zelf. Acquisitie stellen we dan ook niet op prijs.
 

Meer weten?