Overslaan en naar de inhoud gaan

Adviseur Finance & Control (F&C)

Vacature 04 nov 2019

Ben jij een gedreven financiële adviseur?

Solliciteer direct

Heb je integriteit hoog in het vaandel staan? Heb je affiniteit met automatisering van administratieve processen? Dan komen wij graag met jou in contact.

Hoe ziet je werk eruit?

Als financieel adviseur heb je een analyserende en adviserende rol en werk je samen met acht collega’s van de afdeling Financiën en Control (F&C). Je draagt zorg voor een heldere informatieverstrekking over de financiële administratie aan de organisatie en voor het eerstelijns functioneel beheer van de applicaties (Exact Globe, Synergy en Timetell) die op de afdeling worden gebruikt. Daarnaast voer je analyses en controles uit op balans/v&w rekeningen en voert mutaties door als dit nodig is. Je toetst het financiële deel van opgestelde decharges van afgeronde projecten en levert een bijdrage aan het optimaliseren van financiële processen. Ook draag je bij aan de verdere verbetering van de periodieke managementinformatie.

Verder werk je mee aan:

  • begrotings- en prognoseprocessen en stelt rapportages op voor het management;
  • het opstellen van de jaarrekening;
  • interne verbeterprocessen die afdeling overstijgend zijn;
  • de interne verbeterprocessen binnen de afdeling F&C.

Wat maakt werken bij ICTU leuk?

ICTU kent een prettige informele werksfeer en heeft korte lijnen naar het management, waarbij je als vraagbaak veel contacten hebt door de organisatie heen.

ICTU is een relatief kleine organisatie, waardoor je takenpakket breed is. Je kunt participeren in diverse verbeterprocessen, waar jouw ervaring en affiniteit het best tot zijn recht komt. Je krijgt de ruimte je te ontwikkelen. ICTU hanteert een agile aanpak bij projecten en interne verbeterprocessen.

Onze missie: ICTU werkt aan een betere digitale overheid. Als onafhankelijke advies- en projectenorganisatie helpen wij overheden bij het verbeteren van hun dienstverlening met ICT en maken wij het werk van overheden makkelijker, efficiënter en beter. ICTU werkt sámen met de overheid vóór Nederland. Dat maakt werken bij ICTU leuk, boeiend én relevant.

Wat heb je nodig voor deze functie?

  • Een afgeronde relevante opleiding op HBO-niveau;
  • Tenminste 3 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie de afgelopen 8 jaar en ervaring met projectadministraties;
  • Ervaring met Excel en financiële software (bij voorkeur Exact Globe, Exact Synergy en TimeTell) en uitvoering van eenvoudige functioneel beheertaken;
  • Ervaring met adviseren over de financiële voortgang van projecten;
  • Ervaring met informatie- en/of business analyses.

Plannen, organiseren, pragmatisch werken en innovatief vermogen passen bij je en je bent omgevingsbewust/-sensitief. Je bent een resultaatgerichte teamspeler die benaderbaar is en klantgericht. Daarnaast ben je communicatief vaardig en proactief en heb je analytisch vermogen.

Afdeling

Je komt te werken op de afdeling F&C, met een bezetting van circa 8 fte (deels externe medewerkers). Wij verzorgen de financiële en projectadministratie in Exact/Synergy. Buiten de afdeling zijn projectsecretarissen verantwoordelijk voor beheer en rapportages over de individuele projecten. Daarnaast rapporteert F&C over de gehele opdrachtenportefeuille en heeft daarbij regelmatig contact met projectsecretarissen.

Verder zijn wij verantwoordelijk voor beheer en inrichting van de basissystemen TimeTell en Exact/Synergy en we stellen de jaarrekening en managementrapportages (dashboards, bestuursrapportages e.d.) op.
Ook heeft F&C - naast een toetsende rol - een adviserende rol op financieel economisch gebied. De medewerkers werken in multidisciplinaire teams aan verbeteringen van processen.

Wat bieden we jou?

Een unieke plek binnen de overheid, met grote maatschappelijke relevantie. Een inhoudelijk interessante uitdaging met mooie projecten en vraagstukken in een complexe, bestuurlijke omgeving.

Een functie van 36 uur per week in een dynamische en innovatieve organisatie met enthousiaste en betrokken collega's.

De functie is ingeschaald op het niveau van schaal 10/11 van het Functiegebouw Rijk (BBRA 1984), afhankelijk van de kennis en ervaring die je meeneemt (€ min. € 2.683,91 en max. € 4.905,85 bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek). Bovendien ontvang je vakantietoeslag van 8%, een eindejaarsuitkering van 8,3% en is er een goede ABP-pensioenregeling.  Daarnaast kun je rekenen op ruimte voor het volgen van opleidingen, een OV-abonnement voor woon-werkverkeer, faciliteiten voor mobiel en digitaal werken, stoelmassages op het werk en tweemaal per week een goedgevulde fruitmand op kantoor.

Informatie en sollicitatie

Heb je inhoudelijke vragen over de functie? Neem dan contact op met P.E. Vieyra RA, Hoofd F&C/Concerncontroller: 06-21556205 of paul.vieyra@ictu.nl. Heb je vragen over de procedure, dan kun je terecht bij onze HR Adviseur N.C. de Graaff: 06-21572418 of nineke.degraaff@ictu.nl

De sollicitatieprocedure bestaat uit twee rondes en aanvullend een arbeidsvoorwaardengesprek. In de eerste ronde selecteert de Selectie Advies Commissie (SAC) op basis van briefselectie. De SAC voert met maximaal drie kandidaten een gesprek. De SAC laat de twee meest geschikte kandidaten voor een vervolggesprek door gaan naar de Benoemings Advies Commissie (BAC). De BAC brengt een advies uit aan het hoofd F&C die uiteindelijk een besluit neemt. Daarna volgt een arbeidsvoorwaardengesprek. Beoogde startdatum van de functie is zo spoedig mogelijk.

Een verklaring omtrent goed gedrag (VOG) en referentiecheck maken onderdeel uit van de selectieprocedure.

Je kunt je sollicitatie sturen naar solliciteren@ictu.nl. Graag ontvangen we jouw curriculum vitae en motivatie uiterlijk 29 november 2019.

De werving doen we geheel zelf. Acquisitie stellen we dan ook niet op prijs.

Meer weten?