Softwareontwikkeling

Van beleidsambitie naar werkende ICT op maat

Heeft u een nieuwe ICT-voorziening nodig? En moet u daarbij rekening houden met tegengestelde belangen, of wettelijke verplichtingen? ICTU ontwikkelt software op maat. Met oplossingen die aansluiten bij de eindgebruiker. Veilig, betrouwbaar en duurzaam. Ons eigen gestandaardiseerde kwaliteitssysteem waarborgt bovendien de kwaliteit van alle software die we ontwikkelen.

Wat we doen

  • ICTU ondersteunt uw organisatie bij de (door)ontwikkeling, implementatie en kwaliteitsborging van software. Dat zijn vaak omvangrijke en complexe projecten, die organisatorisch én technisch complex zijn. Onze gespecialiseerde afdeling heeft de mensen, kennis en middelen in huis om juist dit soort projecten te realiseren.
  • Bij het realiseren van voorzieningen maken we gebruik van onze jarenlange ervaring op dat gebied. Die ervaring is vastgelegd in de ICTU Kwaliteitsaanpak Softwareontwikkeling, die continu wordt aangepast en aangevuld op basis van de praktijk.
  • Alle voorzieningen die we bouwen, sluiten aan bij de behoeften van gebruikers. Bovendien zorgen we dat ze goed te onderhouden zijn, ook na oplevering. En: dat ze bijdragen aan een betrouwbare dienstverlening. Daarom besteden we altijd expliciet aandacht aan zaken als beveiliging, privacy, performance en toegankelijkheid.

Hoe we werken

  • We werken altijd op een agile manier, samen met onze opdrachtgevers. Met kleine stappen creëren we zo vroegtijdig helderheid voor alle betrokkenen. Blijven we wendbaar. En kunnen we snel bijsturen waar nodig. Meestal werken we volgens de scrum-methode.
  • We werken met een gestandaardiseerde ICTU-kwaliteitsaanpak. Daarmee meten we continu de kwaliteit van de software én van het ontwikkelproces. Dat stelt ons in staat eventuele problemen snel op te sporen en op te lossen.
  • We zorgen dat ontwikkeling en beheer hand in hand gaan. We faciliteren een nauwe samenwerking tussen ontwikkelaars en beheerders. Door een team met de juiste mensen samen te stellen. Processen te stroomlijnen. En te zorgen voor goede communicatie.

Terug naar het overzicht van Diensten.

Meer weten?