Overslaan en naar de inhoud gaan

ICTU Café on screen – minicollege Marlies van Steenbergen

Publicatie 19 feb 2021
Hier kunt u de het minicollege van Marlies van Steenbergen terugkijken.

Drieluik ICTU Café on screen

Op 17 november, 1 december en 19 januari vonden drie on screen minicolleges plaats.
Focus in deze minicolleges: Hoe kunnen innovaties en technologische ontwikkelingen bijdragen aan de oplossing van huidige vraagstukken in de samenleving? Vanuit anders kijken en anders denken? En hoe kunnen wij daar als overheid (nu al) mee aan de slag? Deze online Cafés borduren voort op de thematiek van de Inspiratiemiddag van 24 september 2020, 'The future fast forward' .

Minicollege Marlies van Steenbergen

Dr. Ir. Marlies van Steenbergen is sinds 2017 lector bij het lectoraat Betekenisvol Digitaal Innoveren aan de Hogeschool van Utrecht. Naast lector is Marlies  Principal consultant enterprise architectuur bij Sogeti Nederland. Ze ontving de NAF-penning 2018 voor haar bijzondere betekenis voor de ICT-architectuurgemeenschap in Nederland.
Centraal in de voordracht van Marlies van Steenbergen stond de vraag hoe we, als het gaat om digitale innovaties,  al in een vroeg stadium van het ontwerp proces oog kunnen hebben voor het effect ervan op betrokkenen. Bijvoorbeeld door een instrument ethische matrix in te zetten als onderdeel van Value Sensitive Design.

Meer weten?

Reactie toevoegen

Laat een reactie achter