Overslaan en naar de inhoud gaan

ICTU Café 11 februari over digitale dienstverlening in Europa met special guest Minister Karu (Estland)

Publicatie 06 feb 2020
Onderdeel van magazine: ICTU Magazine februari 2020
Foto van Europese haven (Hollandse Hoogte)

Het ICTU Café van 11 februari stond geheel in het teken van ontwikkelingen rond digitale dienstverlening in Europa. Informatie uitwisseling tussen Europese landen en de Single Digital Gateway Regulation waren  onderwerpen die aan de orde kwamen. 

Bekijk de impressie van deze bijeenkomst!

Special guest was Kaimar Karu, Minister of Foreign Trade and Information Technology of the Republic of Estonia sinds november 2019. Karu ging in op de Single Digital Gateway, en vertelde over de bijzondere samenwerking tussen overheid, private partijen en wetenschap in Estland, en over de samenwerking tussen Estland en Nederland binnen Europa.
 
Minister Karu heeft meer dan twintig jaar ervaring op het snijvlak van IT en bedrijfsbeheer in de private en publieke sector. Zijn carrière begon in IT Operations, gevolgd door meerdere rollen in Software Engineering, IT-, Product- en Program Management, Business- en Professional Development, en Management Consulting.
Verder is hij een veel gepubliceerd auteur, een internationaal erkende spreker en een ervaren adviseur op Chief Executive-niveau, die bedrijfsbrede exploratie-, expansie-, transformatie- en moderniseringsinitiatieven helpt en uitvoert. Als IT-minister neemt hij deel aan de uitwerking van beleid gericht op ondersteuning van de ontwikkeling van ondernemerschap, exportontwikkeling, betrokkenheid van buitenlandse investeringen, innovatie, informatietechnologie en postdiensten. Mr. Karu studeerde in 2003 af aan de Universiteit van Tartu met een graad in filosofie, en verdedigde in 2010 zijn masterdiploma in dezelfde specialiteit.

Hetty Lucassen zette tijdens dit ICTU Café kort uiteen wat de Nederlandse inzet is bij digitaliseringsprojecten in Europa en ontwikkelingen zoals de Single Digital Gateway. Lucassen is lid van het Managementteam van het directoraat-generaal Overheidsorganisatie (DGOO) van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK),

ICTU is nauw betrokken bij de uitwerking van de Single Digital Gateway in opdracht van het ministerie van BZK.  Menno Gmelig Meijling, adviseur bij ICTU, verzorgde een korte inleiding en modereerde dit ICTU Café. 

Meer weten over de opzet en doelgroepen van het ICTU Café? Kijk dan op de pagina over het ICTU Café.

Inschrijven Magazine

Meld u aan voor het ICTU Magazine, en ontvang regelmatig nieuws en inspiratie over ontwikkelingen in de digitale overheid.