Ontwikkeling en Applicatiebeheer PGB2.0

Project

Zelf regie voeren over je leven, ook als je zorg en ondersteuning nodig hebt. Zelf bepalen wie jou thuis komt helpen, wie er aan je bed komt en wie er aan je lijf komt. Dat kan mede dankzij het persoonsgebonden budget (pgb). Een pgb stelt zo’n 120.000 mensen in staat zelf hun zorg in te kopen voor hun persoonlijke situatie. Dat biedt veel mensen uitkomst.

Maar de administratie ervan is voor budgethouders en hun zorgverleners tijdrovend en complex. Samen met gebruikers werd daarom een nieuw systeem ontwikkeld dat hun administratieve lasten vermindert en dat het maken van fouten drastisch terugdringt. Een gebruiksvriendelijk portaal (mijnpgb.nl) voor mensen met een pgb, hun vertegenwoordigers en hun zorgverleners. In het portaal regelen zij zelf de administratie van hun pgb. Van het opstellen van een zorgovereenkomst tot het declareren van zorg. Snel, gemakkelijk, overzichtelijk én veilig.

In opdracht van het ministerie van VWS ontwikkelt ICTU software voor het zorgdomein in dit systeem en verzorgt ICTU het technisch applicatiebeheer. Het team bij ICTU werkt met passie en inspiratie voor de gebruikers van het portaal en is onderdeel van de tijdelijke beheer- en ontwikkelorganisatie PGB2.0 bij VWS. Het werkt samen met de gebruikers: budgethouders, zorgverleners, de SVB, gemeenten en zorgkantoren. In 2022 worden de laatste zorgkantoren aangesloten en de eerste groep gemeenten, waarmee dan ongeveer een derde van alle budgethouders toegang tot het systeem zal hebben. Het PGB portaal is nog nooit zo goed geweest als vandaag. En morgen zal het weer beter zijn.

Meer weten?