Ontwikkeling en Applicatiebeheer PGB2.0

Project

Zelf regie voeren over je leven, ook als je zorg en ondersteuning nodig hebt. Dat kan mede dankzij het persoonsgebonden budget. Het stelt zo’n 120.000 mensen in staat om zelf zorg in te kopen. Zorg die is afgestemd op hun persoonlijke situatie.

Het persoonsgebonden budget (pgb) biedt voor veel mensen uitkomst. Maar de administratieve kant is voor de budgethouders en hun zorgverleners nu nog tijdrovend en complex. Voor hen is nog weinig geautomatiseerd. Samen met gebruikers is daarom een nieuw systeem ontwikkeld dat de administratieve lasten van budgethouders vermindert en ook het maken van fouten drastisch terugdringt. Daar wil ICTU een bijdrage aan leveren.

In opdracht van het ministerie van VWS wordt het PGB2.0-systeem ontwikkeld, een gebruiksvriendelijk portaal voor mensen met een pgb en voor hun zorgverleners. Hier kunnen zij zelf hun administratie rondom het pgb regelen. Van het opstellen van een zorgovereenkomst tot het declareren van zorg. Snel, gemakkelijk, overzichtelijk én veilig.

VWS heeft een beroep gedaan op ICTU voor de doorontwikkeling van het zorgdomein van het PGB2.0-systeem en voor 4e lijns applicatiebeheer (bugfixing).

Het ICTU PGB-team is onderdeel van de tijdelijke beheer- en ontwikkelorganisatie (tbo-organisatie) van het PGB2.0 systeem. De tbo-organisatie wordt aangestuurd door het ministerie van VWS. De tbo-organisatie organiseert zowel het beheer als de doorontwikkeling van het PGB2.0-systeem. Dit doet de tbo-organisatie in samenspraak met de gebruikers: budgethouders, zorgverleners, de SVB, gemeenten en zorgkantoren.

Het gemeenschappelijk doel: met zorgvuldige stappen werken aan kwalitatief goede software die geschikt is voor landelijke invoering.

Meer weten?