Overslaan en naar de inhoud gaan
English please

Over ons

Onze missie: ICTU werkt aan een betere digitale overheid

ICTU is een onafhankelijke advies- en projectenorganisatie binnen de overheid. Wij werken vanuit de overtuiging dat ICT de overheid vooruit helpt bij maatschappelijke vraagstukken.

ICTU helpt overheden bij het verbeteren van hun dienstverlening met ICT, in dienst van het openbaar bestuur. Samen met onze opdrachtgevers realiseren we kwalitatief hoogwaardige digitale dienstverlening. We verbinden kennis aan kunde, en oplossingen aan vraagstukken. Met oog voor de balans tussen techniek en gebruik, tussen innovatie en werkbare oplossingen. Zodat burgers en bedrijven zaken die ze doen met de overheid veilig en makkelijk digitaal kunnen afhandelen. ICTU is in 2001 opgericht als overheidsstichting zonder winstdoel.

Meer informatie over ICTU vindt u in de Kamerstukken rond de oprichting van ICTU.

Kennismaken met ICTU en medewerkers bij ICTU? Bekijk de video voor een korte kennismaking met ICTU. Of bekijk het korte filmpje waarin ICTU-ers vertellen wat hen aanspreekt in het werken bij ICTU.

Hoe we werken

Bij ICTU starten we altijd bij de essentie van het eindproduct: waar is het voor bedoeld en welk doel moet het bereiken? De functie bepaalt de methode, waarbij best practices uit het verleden inspiratie zijn voor nieuwe oplossingen.

Lees meer
Eric Brouwer en Leenhert Stil in gesprek

Voor wie we werken

ICTU’s werkveld is de digitale overheid. We werken in projecten, vanuit vakmanschap, met hart voor de publieke zaak en zonder winstoogmerk. Voor alle overheden: Rijk, provincies, gemeenten, uitvoeringsorganisaties en waterschappen.

Lees meer
Stand up tijdens Agile softwareontwikkeltraject

Bestuur & directie

In het bestuur van ICTU zijn alle overheidslagen vertegenwoordigd. De minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties heeft statutair bevoegdheden om te sturen op de hoofdlijnen van het beheer van de stichting.

Lees meer

Meer weten?