Overslaan en naar de inhoud gaan

Financiële Regelingen Check helpt ondernemer tijdens de corona-crisis

Nieuws 28 apr 2020

De Dutch Blockchain Coalition (DBC), ICTU en TNO lanceren de Regelingen Check, een tool die ondernemers en burgers de mogelijkheid geeft om snel inzicht te krijgen in voor hen beschikbare financiële noodmaatregelen.

De Regelingen Check is open source en kan door alle overheidsorganisaties worden ingezet en aangevuld. Zo zouden bijvoorbeeld gemeenten de tool kunnen gebruiken om via één portaal landelijke én lokale regelingen aan te bieden aan hun inwoners.

Noodmaatregelen burgers en ondernemers

Eind maart presenteerde het kabinet diverse noodmaatregelen om burgers en ondernemers te ondersteunen nu het dagelijkse leven is stilgevallen als gevolg van Covid-19. Dit leidde tot een groot aantal informatieverzoeken en steunaanvragen bij diverse overheidsorganisaties. Zo kreeg RVO in de eerste twee weken na de opening van de TOGS-regeling meer dan 85.000 aanvragen te verwerken en vroegen inmiddels 106.000 bedrijven steun aan bij het UWV. De grote toestroom deed DBC, TNO en ICTU besluiten de handen ineen te slaan en een not-for-profit project te starten: de Regelingen Check.

Regelingen Check

De verwachting is dat de inzet van de Regelingen Check zorgt voor optimalisatie van de dienstverlening aan ondernemers en ontlast tegelijkertijd de RVO bij het beantwoorden van hun vragen. De tool geeft namelijk in één portaal antwoord op de vraag: “kom ik voor een van de regelingen in aanmerking?”. Dat gaat één stap verder dan andere tools die verwijzen naar regelingen maar dan nog geen indicatie geven of men daadwerkelijk in aanmerking komt. Bovendien kan de Regelingen Check snel worden aangepast en uitgebreid, waardoor deze ook voor andere regelingen door overheidsorganisaties kan worden aangeboden.

De Regelingen Check in het kort:

  •     is 24/7 beschikbaar en anoniem te gebruiken
  •     geeft snel een indicatie waar de gebruiker aan toe is en
  •     verwijst direct door naar het juiste overheidsloket.

De Regelingen Check is opgesteld op basis van drie regelingen zoals deze van kracht waren op 28 april 2020. Aan de Regelingen Check kunnen geen rechten worden ontleend. De Regelingen Check is uitsluitend te gebruiken als indicatie voor de gebruiker en komt niet in de plaats van de beoordeling van een overheidsorganisatie.

Meer informatie

Overheidsorganisaties die gebruik willen maken van de Regelingen Check kunnen contact opnemen met Koen Hartog (koen.hartog@dutchblockchaincoalition.org) en Giulietta Marani (giulietta.marani@ictu.nl).

Bron: website van de Dutch Blockchain Coalition.

U kunt op de website van DBC ook het gehele bericht lezen over deze Regelingen Check.

Lees meer over de betrokkenheid van ICTU, Compliance by Design en Discipl.

 

Reactie toevoegen

Laat een reactie achter