Overslaan en naar de inhoud gaan

Data Agenda Overheid

Nieuws 20 mrt 2019

Op vrijdag 15 maart bood staatssecretaris Knops (ministerie van BZK) de Tweede Kamer het rapport 'NL DIGITAAL: Data Agenda Overheid' aan. Zie het bericht op de website van de Rijksoverheid.

In 2018 is NL DIGIbeter, Agenda Digitale Overheid gelanceerd. NL DIGIbeter is de uitwerking van de Nederlandse Digitaliseringsstrategie voor het openbaar bestuur. In NL DIGIbeter staat dat de overheid een voorbeeldrol heeft om effectief en verantwoord om te gaan met data en wordt deze Data Agenda Overheid aangekondigd.

Uit de Data Agenda Overheid:

"Data bieden enorme kansen. Tegelijkertijd roept het gebruik van data nieuwe vragen op. Deze Data Agenda Overheid gaat over datagebruik in de samenleving en maakt werk van goed en verantwoord datagebruik door de overheid.

Iedereen in Nederland gebruikt én produceert data, vaak zonder erbij stil te staan. We zoeken een nieuw huis, plaatsen een bericht op sociale media, nemen de bus en betreden een kantoorgebouw met een toegangspas. Met z’n allen laten we een spoor van digitale gegevens achter. Omdat het verzamelen, opslaan, delen en verwerken van data steeds goedkoper wordt, neemt de hoeveelheid data in een duizelingwekkend tempo toe. De steeds grotere impact van data op onze samenleving noemen we ook wel dataficering. Deze dataficering verandert onze wereld in een rap tempo."

Bron: website van Digitale Overheid.
U vindt hier de gehele agenda evenals aanvullende informatie.

U kunt op de website van Digitale Overheid  ook de agenda als PDF downloaden.

Over de Data Agenda Overheid

De Data Agenda Overheid is tot stand gekomen in samenwerking met vertegenwoordigers uit alle lagen van het openbaar bestuur.
De agenda is opgesteld door het ministerie van BZK, met ondersteuning vanuit ICTU.

Reactie toevoegen

Laat een reactie achter