Webinar Europa in Nederland, de datagedreven overheid in perspectief

Evenement

20 september 2022, vanaf 12.00 uur

De impact van wat er op Europees niveau wordt afgesproken, wordt steeds groter. De Rijksoverheid, uitvoeringsorganisaties, provincies en gemeenten krijgen de komende jaren te maken met veel ontwikkelingen op het gebied van data.

De Data Governance Act en de komende Data Act vanuit Europa, de Interbestuurlijke Datastrategie (IBDS), de introductie van open data standaarden en sets, datagedreven werken (en beleid) en het onderzoek naar de rol van de Chief Data Officer binnen het Rijk zijn daar slechts voorbeelden van. Maar hoe vertaal je deze kaders en plannen naar de praktijk en zorg je ervoor dat je bijblijft?

Onder leiding van gespreksleider Xander van der Linde (ICTU) brengen Christian Verhagen (VKA) en Arthur Dallau (INSPIR8ION) Europa naar jou toe en leggen zij tijdens dit webinar de verbinding tussen de Europese kaders en de Nederlandse praktijk. 

In samenwerking met RADIO geven zij gehoor aan jullie luister- en kijkwens op het gebied van data, leggen zij stellingen voor en beantwoorden zij jullie prangende vragen. Tune in op 20 september 2022 om 12.00 uur.

Tune in via de website van RADIO.

Graag tot ziens op 20 september!