Keukentafelsessie #4 Arre Zuurmond 29 september 2022

Evenement

Online sessie van 15.00 tot 17.30 uur

Op donderdag 29 september vindt de vierde in een reeks keukentafelsessies plaats met Arre Zuurmond, de regeringscommissaris Informatiehuishouding.

Het thema van deze sessie is 'De werkplek van de toekomst: is de overheid er klaar voor?'. De werkplek van vandaag en morgen is een digitale werkplek: een samenspel van devices, technologieën, software en bijbehorende tools. Die moderne werkplek verbetert samenwerking, flexibiliteit en productiviteit. Uiteraard worden er ook eisen aan gesteld: snelheid, security, enzovoort. En steeds vaker ook gezondheids-, duurzaamheids- en sociale aspecten. Dat alles geldt ook of misschien wel juíst voor de werkplek van de ambtenaar.

En daar zijn zorgen over. Is de werkplek van de ambtenaar wel ‘bij de tijd’ en klaar voor de toekomst? Als dat niet zo is: is de overheid dan wel een aantrekkelijke werkgever, met name voor de jonge ambtenaar? En: kunnen we met de huidige werkplek wel voldoen aan de vragen en eisen van de maatschappelijke opgaven en de politiek? Bestaat dé werkplek van de toekomst überhaupt?

Dirk Jan van der Linden (ICTU) is een van de tien tafelgasten tijdens deze vierde Keukentafelsessie.

Meer informatie

Zie de informatie op de website van het Rijksprogramma Duurzaam Digitale Informatiehuishouding. U kunt zich daar ook aanmelden voor deze online sessie.