2 november 2022 - Sessie INNOvember 'Waardenbewust ontwerpen'

Evenement

Woensdag 2 november 13:00 - 15:00 uur, fysieke sessie (ICTU)

Tijdens INNOvember, hét event waarin Rijksmedewerkers een maand lang hun innovatiekennis, -ervaring en know-how met elkaar uitwisselen, verzorgen Youetta de Jager en Steven Gort (ICTU) de sessie 'Waardenbewust ontwerpen (ethics by design)'.

Over deze sessie

De rol van innovatie is te komen tot oplossingen voor maatschappelijke opgaven bij de ontwikkeling van dienstverlening door de overheid (aansluiten op coalitieakkoord). Hoe kunnen we publieke waarden meenemen bij het ontwerpen van dienstverlening? Waar kun of  moet je rekening mee houden? Wat betekent dit voor de vaardigheden van de ontwerper/adviseur/architect? In deze interactieve sessie delen we inzichten over dit vraagstuk en nemen we je mee in de start van een ontdekkingsreis.

In anderhalf uur nemen Youetta en Steven je mee in een interactieve sessie waarin we aan de hand van een casus waarden, dilemma's, scenario's en perspectieven verkennen. Deze sessie vindt fysiek plaats, ten kantore van ICTU. Meer informatie over deze sessie, of je aanmelden kan via de website van INNOvember.

Lees meer over dit onderwerp in het artikel 'Ontwerpen vanuit publieke waarden' met professor Jeroen van den Hoven dat eerder dit jaar ook verscheen in het iBestuur Magazine.

Over INNOvember

Meer informatie over INNOvember, zie de website van INNOvember. Of bekijk het gehele programma op de website van INNOvember.