15 november 2022 - Sessie INNOvember 'De kracht van data-visualisatie bij veranderprocessen (idEA)'

Evenement

Dinsdag 15 november, 13:00 - 15:00 uur

Tijdens INNOvember, hét event waarin Rijksmedewerkers een maand lang hun innovatiekennis, -ervaring en know-how met elkaar uitwisselen, verzorgen Marjan Heijman (KNMI), Frank van Dam en Leenhert Stil (ICTU) samen de sessie De kracht van data-visualisatie bij veranderprocessen (idEA)

Over deze sessie

Een visie doordenken? Een nieuwe wet uitvoeren? Ketensamenwerking verbeteren? In deze sessie gaat het over hoe je beeldtaal als hulpmiddel kunt inzetten in veranderprocessen. De visualisatie methode die daarbij centraal staat is idEA (Interactieve dynamische Enterprise Architectuur). Met behulp van idEA kun je gecompliceerde (ICT-)vraagstukken visualiseren en IT-infrastructuren in kaart brengen.  

idEA is een beeldtaal en methode om gecompliceerde IT-vraagstukken te visualiseren. Het visualiseren helpt om samenhang en inzicht te creëren. Het toont de relaties en afhankelijkheden zodat bestuurders, projectleiders, architecten en andere betrokkenen elkaar beter begrijpen. Inmiddels heeft ICTU vele tientallen platen gemaakt waarin de beeldtaal is toegepast Tijdens deze sessie gaan we in op het ontstaan van idEA, de voor en nadelen, hoe en wanneer je idEA als middel kan inzetten, wat het toevoegd en wat je er als organisatie mee kan. Dit doen we aan de hand van een mooie praktijk casus.

Deze sessie vindt online plaats, op dinsdag 15 november, 13.00 tot 15.00 uur, aanmelden kan via de website van INNOvember.

Over INNOvember

Meer informatie over INNOvember, zie de website van INNOvember. Of bekijk het gehele programma op de website van INNOvember.