ICTU Inspiratiemiddag 2020 'The future fast forward'

Publicatie 01 okt 2020
Onderdeel van magazine: ICTU Magazine oktober 2020
Visualisatie van 'fast forward'

Op 24 september vond de jaarlijkse ICTU Inspiratiedag plaats. De vijfde editie inmiddels, waarin de overheid van nu en van de toekomst centraal staat. Dit keer een online event, in de middag.

THE FUTURE FAST FORWARD’
De overheid van nu en overmorgen

Een middag waarin de ‘fast forward’ ontwikkelingen in de (digitale) technologie in relatie tot maatschappelijke vraagstukken aan de orde kwamen. En waarin ook aandacht was voor de ‘pauze knop’, met vragen over de rol van de overheid en de digitale menselijke maat.

Uitzending gemist of nog even terugkijken? Bekijk hier de replay van de Inspiratiemiddag!

Centraal stonden de vragen: hoe kunnen innovaties en technologische ontwikkelingen ons inspireren om anders te kijken naar de ‘wicked problems’ van nu en de toekomst? Om zo bij te dragen aan de oplossing ervan? En wat betekent dit voor de overheid?  

Wiepke Maljers, directeur Advies ICTU en Nick van Breda, host

Foto van Wiepke Maljers (ICTU) en Nick van Breda

Tijdens de online Inspiratiemiddag hielden deze sprekers een voordracht:   

  • Nick van Breda vertelde hoe hij innovatie en technologie inzet om maatschappelijke problemen op te lossen. Nick was tevens host gedurende de middag.   
  • Edwin Gardner is toekomstdenker bij Studio Monnik. Hij nam ons mee in toekomstscenario’s, the internet of living things, en de impact van ontwikkelingen op onze samenleving en de rol overheid-burger. 
  • Chloé Rutzerveld is kritisch food designer. Chloé ontwerpt scenario's voor nieuwe manieren van voedselproductie en consumptie. Vanuit het vraagstuk van voedselschaarste in de toekomst: hoe kunnen we daar mee omgaan? 

Meer zien of lezen van de sprekers op deze Inspiratiemiddag? Zie hieronder!

Edwin Gardner, futuroloog

Foto van Edwin Gardner

Edwin Gardner

Chloé Rutzerveld, food designer

Foto van Chloé Rutzerveld

Chloé Rutzerveld

Nick van Breda, host Inspiratiemiddag 2020

Foto van Nick van Breda

Nick van Breda

Inspiratie in 2021

Ook in 2021, het jaar waarin ICTU 20 jaar bestaat, organiseren we weer een inspiratiebijeenkomst! Informatie hierover volgt begin 2021!

Inschrijven Magazine

Meld u aan voor het ICTU Magazine, en ontvang regelmatig nieuws en inspiratie over ontwikkelingen in de digitale overheid.