Een overzicht van belangrijkste technologieën in overheids-IT

Publicatie 12 apr 2023
Onderdeel van magazine: ICTU Magazine april 2023
Beeld: cover van rapport Technologiescan

 

“Hoe lossen we het personeelstekort op in de zorg? Wat kunnen we doen tegen klimaatverandering? En hoe beschermen we onszelf tegen digitale dreigingen?“

De overheid staat de komende tijd voor een aantal complexe maatschappelijke opgaven. De inzet van digitale technologie is daarbij niet meer weg te denken. Tegelijkertijd: hoe scheid je het kaf van het koren in een samenleving waar innovaties elkaar steeds sneller opvolgen? Wanneer is een technologie voldoende doorontwikkeld om geïmplementeerd te kunnen worden?

In deze technologiescan brengt ICTU in kaart welke ontwikkelingen in de toekomst relevant kunnen zijn voor ICTU en haar opdrachtgevers.

Interview samenstellers Technologiescan

Lees ook het interview met de samenstellers van deze Technologiescan Christi Geurts en Francois Vis (ICTU), "Innovaties vanuit het perspectief van de overheid | ICTU".

Technologiescan 2023

Lees de technologiescan 2023 (Pdf, 376 kb).

Deze scan omschrijft voor iedere ontwikkeling het maturity niveau binnen het publieke domein en de toegevoegde waarde voor de overheid.

Tijdens het ICTU Nieuwjaarscafé 2023 bij ICTU gaven de auteurs Geurts en Vis een preview van de technologiescan. Deze scan is het eindresultaat van samenwerking tussen ICTU en diverse interne en externe betrokkenen en experts.

Inschrijven Magazine

Meld u aan voor het ICTU Magazine, en ontvang regelmatig nieuws en inspiratie over ontwikkelingen in de digitale overheid.